Tanker om tandlægers kommunikation og markedsføring i 2021

Tandlægeklinikker er også en forretning og det er derfor vigtigt, at en tandlægeklinik har tanke på deres egen markedsføring – præcis ligesom alle andre virksomheder. Her får du en lille gennemgang af hvilke ting tandlægeklinikker bør overveje i forbindelse med deres markedsføring i 2021.

Det skal klares online

En større og større del af markedsføringen bør håndteres online. Mennesker bruger i endnu stigende grad meget af deres tid på nettet og det er ofte også her, hvor mennesker vil søge efter en god tandlæge. Det er derfor meget vigtigt at tænke på hvilket signal man sender om sig selv og sin virksomhed til sine potentielle kunder.

Det er for eksempel vigtigt at tage et kig på ens hjemmeside og sørge for, at den er helt i orden. I dag er folk vant til smukt webdesign og din hjemmeside vil derfor også skille sig ud fra mængden – på en dårlig måde – hvis der ikke er styr på dette. Det kan eventuelt være en ide at hyre en freelancer webdesigner, som lige kan lave en flot hjemmeside for dig.

Derudover er det også vigtigt at tænke på SEO og hvordan du egentlig vil tiltrække kunderne til din side. Hvis du ikke har lyst til at sætte dig ind i alt dette (det er trods alt et stort emne at give sig i kast med) så kan du også hyre nogle til at klare dette for dig.

Find de rette kunder

Du skal derudover tænke lidt på hvilke typer kunder det er du gerne vil tiltrække. Folk har for eksempel ikke lyst til at køre langt for at komme til tandlægen. De vælger ofte den først og den bedste i deres eget nabolag. Det vil sige, at hvis du er tandlæge københavn, så skal du også kun fokusere på at tiltrække københavners opmærksomhed. Der er ingen grund til at spilde tid på jyderne.

Du kan desuden også gøre meget for at tiltrække den rette kundebasis, hvis du gør noget ud af dig selv i gadebilledet. Nogle mennesker vil nemlig opdage din klinik, fordi de simpelthen går forbi den og ser et skilt. Det er vigtigt at sørge for flotte facader og rene omgivelser udenfor din klinik, så du sender det helt rette signal til de potentielle kunder.

Bæredygtigheden

Flere og flere mennesker går op i bæredygtighed og som tandklinik er det derfor også en god ide at overveje, hvordan man netop kan gøre dette. Hvordan kan din tandlægeklinik blive bæredygtig?

Det er skam muligt at gøre og der er allerede enkelte tandlægeklinikker, som har taget springet. Hvis du har meget i tvivl om hvad du kan gøre for at gøre hele din klinik mere bæredygtig, så kan du bruge dem som inspiration.