Soveværelset er stedet, hvor du skal kunne lade op

Hvis du har et meget krævende job, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for at kunne arbejde. Søvnen er utrolig vigtig i forhold til evnen til at kunne fokusere, koncentrere sig og yde sit bedste. Rigtig mange har problemer med søvnen. Det kan både være fordi, at man ikke prioriterer tilstrækkeligt med søvn, men det kan også være at selve kvaliteten af søvnen er for dårlig. Hvis du har problemer med at falde i søvn om aftenen, eller hvis du sover uroligt om natten, kan en tyngdedyne være svaret på dine problemer.

Kom søvnproblemerne til livs uden skadelige bivirkninger

En tyngdedyne er et godt alternativ til andre metoder, der har til formål at forbedre søvnen. Mange gør brug af medicin for at kunne sove. Med medicin kommer stort set altid en risiko for bivirkninger. Dette står i direkte kontrast til tyngdedynerne, der også kaldes for kugledyner. Disse har nemlig ingen bivirkninger eller skadelig effekt på kroppen. Dette er en af årsagerne til, at mange med søvnproblemer vælger tyngdedyner til. Der findes mange forskellige mærker og modeller. Du skal så finde ud af, hvilken kugledyne der er dit foretrukne valg.

Kugledynen skaber følelsen af et kram fra et andet menneske

En kugledyne har til formål at skabe ro og tryghed under søvnen. Når vi mennesker får et kram, udløses der nogle hormoner i kroppen, som får os til at fade til ro og føle tryghed. Det er denne følelse af at blive krammet, tyngdedynen efterligner. Det gør den ved at have mere vægt, der fordeles jævnt og skaber en følelse af at noget holder rundt om en.

Sådan er en tyngdedyne opbygget

Fyldet i kugledyner består enten af plastik kugler eller kugler af glas. Det er disse, der er årsag til vægten i dynen. Denne er syet, så den er inddelt i en masse små lommer, hvor kuglerne ligger. Dette sikrer, at vægten er fordelt ligeligt i hele dynen.

En tyngdedyne larmer ikke, selvom man kunne være tilbøjelig til at tro, at glaskugler ville larme, når man bevæger sig om natten. Glaskuglerne ryger ikke rundt i de små lommer. De kan dog bevæge sig tilpas meget til, at man ubevidst registrerer lidt bevægelse fra dynen om natten. Ligger du med en tyngdedyne, hvor presset er konstant på de samme steder, vil kroppen hurtigt blive døv over for tyngden, og effekten vil derfor aftage. Ved at kuglerne bevæger sige n lille smule, når man trækker vejret og drejer sig, sanser man ubevidst bevægelsen i søvne, som bedst muligt simulerer et menneskeligt kram.

Vælg den rette størrelse og vægt af kugledyne til netop dig

Det er ikke helt uvilkårligt, hvilken kugledyne du vælger. Man siger typisk, t dynen skal have en vægt på omkring 10-12 % af ens egen kropsvægt. Dette er for at skabe den mest ideelle tyngdefornemmelse fra dynen. Derudover kan man vælge dynen i 200 c i længden, eller 220 hvis man er meget høj og gerne vil have den ekstra længde.

I disse tilfælde bør man ikke sove med en tung dyne

Det er stort set alle, der kan få glæde af en tyngdedyne. Der er dog nogle enkelte undtagelser, hvor mn ikke råder folk til at sove med en tung dyne. Det gælder eksempelvis for helt små børn. Dette skyldes frygten for, at de får dynen over hovedet og ikke kan sparke den af igen. Det samme gælder for folk med vejrtrækningsproblemer eller folk med nedsat bevægelighed i arme og ben.

En tyngdedyne fungerer også varmeisolerende som en almindelig dyne

Selvom en tyngdedyne har en beroligende effekt, så fungerer den også som en helt almindelig dyne. Man kan få den som sval, varm eller meget varm, alt efter hvad der passer til ens krop. Det er også muligt at købe dynebetræk, der er særligt designet til de tunge dyner. Disse findes i mange flotte farver såvel som med et minimalistisk udtryk.

Kugledynen er en billig løsning uden bivirkninger

Føler du, at du sover dårligt om natten, og måske er træt om dagen uanset mængden af søvn, er det værd at overveje en tyngdedyne. Det er en måde at komme søvnproblemer til livs uden bivirkninger. Sidst men ikke mindst, så er det en måde at forbedre sin ydeevne og sin generelle livskvalitet på, uden det koster en masse penge, udover engangsydelsen til en ny dyne.