Skab større sikkerhed i hverdagen med en sikker mail

Dette indhold er sponsoreret.

Vi sender og modtager typisk rigtig mange mails i løbet af en dag. Men har du styr på sikkerheden, eller er du til tider bekymret for, om dine mails havner i de forkerte hænder? Hvis ja, så er du formentligt ikke den eneste. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du med kryptering og signering kan skabe større tryghed hos både dig og din modtager.

Skab større sikkerhed for dig og din virksomhed med en sikker mail

Generelt er e-mails en meget usikker kommunikationsform, hvor alle har mulighed for at læse med. Hvis du vil undgå, at andre får adgang til dine mails, er opskriften egentlig ret nem: send krypteret mail. På den måde slipper du for, at uvedkommende kan kigge med i private detaljer. Med en sikker e-mailkryptering kan du altså være sikker på, at mailen kun bliver læst af den tiltænkte modtager. Skulle din e-mail af en eller anden uheldig årsag alligevel lande i en anden indbakke, vil den være helt ulæselig pga. krypteringen.

Det er hurtigt og nemt at opsætte en sikker mail via blandt andet Gmail, Outlook og NemID, og du kan endda selv installere disse løsninger. Du har naturligvis også mulighed for at overlade opgaven til en ekstern leverandør, så du i stedet kan koncentrere dig om noget andet.

Hvis du eksempelvis vælger at bruge en sikker mail fra NemID, kan du vælge at signere eller kryptere din mail – eller en kombination af begge. En signering er en form for underskrift, som du kan anvende i din afsendte mails. På den måde har din modtager en garanti for, at mailen rent faktisk kommer fra dig. Det er dog ikke en sikkerhed i sig selv, da alle fortsat kan læse mailen, men du verificerer alligevel dig selv. Når du anvender signering sammen med kryptering, forhindrer du, at andre får adgang til indholdet af dine mails.

For at få en sikker mail med NemID kræver det blot, at du installerer et gratis program på din computer. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle webmail-løsninger, der understøtter de forskellige muligheder for opsætning af en sikker mail. Inden du går i gang, er det derfor en god idé at sætte dig ind i, hvilket setup der passer til dine behov.

Vær opmærksom på følsomme og fortrolige personoplysninger

Det er vigtigt, at du overholder Datatilsynets krav, når du opsætter en sikker mail. Uanset om du arbejder for de offentlige myndigheder eller i en privat virksomhed, er det afgørende, at alle personfølsomme og fortrolige mails krypteres. Det omfatter blandet andet indhold med CPR-numre, politiske holdninger, religiøse overbevisninger, seksualitet og så videre. Når du skal håndtere krypteringen af en mail, er det vigtigt, at du løbende holder dig opdateret med, hvad Datatilsynet ser som fortrolige oplysninger.

Få styr på GDPR, send krypteret mail – og god, sikker arbejdslyst til dig!