Sidder du meget foran computeren? Derfor skal du bruge blue light briller

Det er ikke for sjov, at øjeneksperterne anbefaler alle mennesker, der bruger moderne, elektroniske devices, at anskaffe sig et par smarte blue light-briller. De kaldes også både computerbriller og skærmbriller af den grund, at deres primære formål er at skåne dig og dine øjne for den effekt computere, telefoner og andre devices blå lys har på syn og hoved. Det blå lys kan nemlig hæmme din krops naturlige produktion af melatonin, og gøre det utrolig svært at falde i søvn om aftenen. Og det blå lys kan føre til anspændthed, hovedpine, koncentrationsbesvær eller tørre øjne.

Se også hvor du blandt andet kan køb skærmbriller til mænd her, og bliv klogere på det hele.

Førstehjælp til trætte øjne

Det er virkelig vigtigt at passe godt på sine øjne – også selvom man er ung, og har et skarpt og godt syn. Måske tænker man ikke lige over, at de timer, man hver dag bruger foran en computer, faktisk er skadende for øjne og generelt velbefindende. Men det er de altså, og det samme gælder al den tid, man ser på sin telefon eller tablet.

Men så er det jo dejligt, at vi ikke behøver at omlægge alle vaner, arbejdsforhold eller måder at underholde os på. Der skal simpelthen bare investeres i et par skærmbriller – og vupti, så er øjnene beskyttede mens vi anvender vores devices.

Skærmbriller fås desuden både med og uden linser med styrke. Derfor kan du sagtens finde et par lækre skærmbriller, selvom du ikke ellers har behov for linser med styrke. Og omvendt kan du sagtens få et par briller med præcis den styrke, du har brug for, som også beskytter dine øjne. På den måde kan alle holde deres øjne sunde.

Skærmbriller til alle

Hvad end du er stor, lille, tyk, tynd, mand, kvinde eller et tredje køn, så kan du finde de briller, som vil klæde dig godt. Køb skærmbriller til kvinder her, og invester i dit, din kæreste, mor, søster eller venindes helbred.

Måske tænker du, at du har bare ikke et såkaldt brille-ansigt, og at briller simpelthen aldrig klæder dig godt. Men det er altså slet ikke sandheden. Der findes nemlig så stort et udvalg af smarte computerbriller, som du kan bruge, og se smart ud samtidig med alle sundhedsfordelene, de giver dig. Ja, de kan ligefrem være et element i dit outfit og din styling, i stedet for det modsatte.