Sådan udstråler du mest troværdighed i en forretningssituation

Har du selv en virksomhed, skal du til jobsamtale, eller er du forretningsmæssigt hele tiden i kontakt med andre mennesker? Så kan det være en rigtig gode ide at sørge for, at du udstråler dit bedste og mest professionelle jeg, når du skal møde nye mennesker. Det kan være vigtigt at kommunikere, at man er en seriøs og troværdig person, andre mennesker har tillid til. Derfor får du her et par gode råd til, hvad du skal være opmærksom på.

Tænk over, hvordan du er klædt

Det er slet ikke ligemeget, hvilket sæt tøj, du vælger. Skal du eksempelvis til en jobsamtale, kan det være en rigtig god ide at undersøge den pågældende virksomhed og undersøge, hvilken form for kultur, de har. Går de selv med jakkesæt og formelt tøj, kan det være en rigtig god ide at møde op således, så du udstråler, at du passer ind i netop den virksomhed. Du behøver ikke nødvendigvis at købe nyt – du kan sagtens bruge dit yndlings Continue tøj eller det jakkesæt du brugte til brylluppet sidste sommer.

Hvordan tager du imod gæster?

Er det dig selv, der har inviteret andre til et møde eller lignende, så er der også et par ting, du skal være opmærksom på. Hvordan er dine mødelokaler indrettet? Udstråler de professionalitet eller kunne de godt trænge til et opfriskning, så de faktisk ligner et sted, man kan afholde et møde? Du kan nemt friske dit mødelokale op med fint kunst fra Flensted Mobiles eller andet minimalistisk kunst. Sørg ligeledes for, at du tager godt imod dine gæster og er en god vært. Byd dem på kaffe, vand eller andet, og hold hele tiden en professionel tone.

Fokuser på dit kropssprog

Dit kropssprog siger meget mere, end du lige tror. Derfor findes der mange gode råd til, hvad det bedste kropssprog i en given situation er. Sørg eksempelvis for at holde øjenkontakten, sid ikke med krydsede arme, og sørg ligeledes for at være smilende og imødekommende. Der findes et utal af steder på nettet, hvor du kan læse og lære om netop dette, så du er godt forberedt inden dit næste møde, og så du er sikker på at udstråle positivitet og give et godt indtryk, når du skal møde nye mennesker. På denne måde er der ikke lige så stor risiko for, at du bliver dømt på en negativ måde blot ud fra dit kropssprog.