Sådan indretter du et funktionelt og ergonomisk kontor i hjemmet

Går du med tanker om at indrettet et kontor i hjemmet? Så er du langt fra alene med her er en huskeliste, som du burde overveje.

Det vigtigste – En ergonomisk kontorstol

Det er ingen hemmelighed at kontorstolen er absolut det vigtigste. En god kontorstol alene kan næsten gøre det og derfor skal du være kræsen i dit valg. Der findes i dag et utal af kontorstole og alt fra billige til dyre og høje som lave. En kontorstol skal afprøves og du skal have den rette rådgivning, hvilket er alfa og omega. En ergonomisk kontorstol er ikke bare en almindelig stol og derfor skal du gerne prøve en 5-8 forskellige stole for at have en kvalificeret vurdering af den. Stolen skal være juster og gerne i alle former og dimensioner. Det er simpelthen ikke nok at en kontorstol blot kan justeres og i ryghældning – Disse tider er ovre. En kontorstol skal som minimum justeres følgende steder. Se et udvalg og find en fantastisk god kontorstol hos www.kontorstole.dk

Justerbar højde.

Kontorstolen skal kunne indstilles og tilpasses din benlængde og den rette højde er følgende. Dine fødder skal placeres solidt i gulvet med lodret læg. Dine lår skal så hælde en lille smule ned ad mod dine knæ, så du presser vægten mod dine ben. Jeg har set utrolig mange mennesker på næsten 200cm sidde i stole som er ALT for lave til dem og det vil med sikkerhed give varige skader og smerter på sigt.

Justerbar ryghældning

Justerbar ryghældning er ligeledes meget vigtig for din trivsel. Du skal som minimum kunne læne ryggen tilbage og låse den i en position som passer til dig og din krop. Og du skal kunne fastlåse den dér.

Justerbar lændestøtte

Her er en funktion som ikke mange ved at er muligt – Justerbar lændestøtte. Ingen mennesker er ens og det varierer alt efter alder, køn. Højde osv. En justerbar lændestøtte er et must selv for den mindst kræsne. En justerbar lændestøtte kan som navner siger, justeres så den passer lige præcis til dig og din krop. En kontorstol bliver produceret efter en standard men hvad er en et standard-menneske? Ingen mennesker er ens og det er vores krop heller ikke. En kvinde har en kort overkrop og har derfor behov for en lav lændestøtte. Mænd har længere en længere en overkrop og her derfor behov for at justere en lændestøtte op, så den passer ind til netop den svang vi alle har i ryggen. Du skal se lændestøtten som en slags puslespil, du skal bruge lige præcis dén brik til at passe i hullet og det er det samme med lændestøtten.

Justerbar sædedybden

Her er vi lidt ude i det samme som justerbar lændestøtte. Fordelen ved justerbar sædedybde er du selv bestemmer hvor meget lændestøtte du ønsker. Jo flere mellemled der i denne sædedybde justering jo bedre. Du skal se sådan på det, jo mere du trækker sæde ind til ryglænet jo mere lændestøtte har. Har du flere mellemled, f.eks. 3 ville det være fantastisk. Alt for meget lændestøtte er heller ikke helt optimalt. Altså, det skal ikke være sådan at du har en lændestøtte der nærmest presser dig ud af stolen. Du skal have en god og tilpas lændestøtte, som du kan mærke støtter godt, når du sidder og arbejder.

Noget af det absolut vigtigste er ligeledes din siddeposition. Husk nu at sidde med rank ryg – HELE TIDEN. Det er ikke optimalt at sidde ergonomisk til at starte med for så nærmest at hænge over bordet efterfølgende. Denne tendens vil give smerter med tiden. Træk stolen helt ind til bordet og sid med rank ryg. Du må under ingen omstændigheder læne dig over tastaturet. En god ergonomisk kontorstol er en start men du skal huske at bruge den. Og det gør du ved at læne dig tilbage i den og hele tiden mærke ryggen.