Sådan finder du den rette udbyder til foredrag

Det er vigtigt at finde den helt rigtige til at holde foredrag. Både ift. til pris, men også indhold, erfaring og stemningen udbyderen kan skabe.
Der er rigtig mange på markedet, hvilket kun gør det endnu mere uoverskueligt. Hvis du har et fast budget og et scope fra din arbejdsplads/omgangskreds, så kan man gå efter nogle faste ”regler” eller guidelines, som gør processen mere overskuelig.


Saml en liste på 5 udbydere

For at gøre det mere overskueligt, vil jeg anbefale dig at finde 5 udbydere, som virker til at opfylde dit/jeres behov. Her ville det være godt at gå efter pris og indhold, da det er det vigtigste for mange. Hvis du kan finde prisen på deres hjemmesider, vil det være super at skrive det ned med det samme på den liste du laver, så vi senere hen har det mere overskueligt.
Som udgangspunkt er det bedst at finde dem på Google, hvor du også kan søge lidt efter foredrag om et specifikt emne eller i en prisklasse. F.eks. ”billigt foredrag” eller ”foredrag om både”.
Hvordan du stiller listen op, er helt op til dig selv. Både Excel, notesprogrammer og god gammeldags papir og blyant er fint – det er blot hvad der er nemmest for dig.
F.eks. tilbyder Alletiders Foredrag et bredt felt af forskellige emner.

Du kan nogle gange støde på nogle udfordringer som følgende:
– At de ikke rykker ud til din lokation, da det er for langt væk
– At udbyderen er for dyr eller kørselstillæg bliver for højt
– At de ikke tilbyder præcis det som I ønsker mht. indholdet

Mange af ovenstående problemer kan man forsøge at drøfte. Mere om det herunder.

Ring til dem for nærmere detaljer

Det varierer meget, hvor meget information der er på udbydernes hjemmesider. Derfor vil jeg klart anbefale, at du ringer eller skriver direkte til dem, så du kan høre mere om deres præcise tilbud.
Nogle gange kan man være heldig, at de enten er billigere end forventet eller måske kan tilbyde et mere skræddersyet emne end først forventet.

Her kan du med fordel indsamle et helt konkret tilbud, hvor de kan regne kørsel, personer osv. med ind. Endnu mere konkret information til listen. Det er især en super god idé hvis I er flere om at tage beslutningen, så alle kan se med, samt opveje fordele og ulemper.

 

 

Tips til den konkrete aftale

Her er nogle af de vigtigste tips, som der er gode når man er i gang med at booke eller under planlægning.
– Sørg for at få en fast pris fra udbyderen. På den måde kan du undgå en overraskelse ift. kørselstillæg eller overtid efter showet.
– Tjek op på dine rettigheder til at annullere showet. Hvad hvis jeres fest bliver aflyst pga. sygdom eller nedlukning?
– Sørg for at der er helt styr på detaljerne vedr. mødetidspunkt osv.