Opnå større omsætning og mere tid med hjælp fra en virtuel assistant

Det kan være, at du har hørt betegnelsen ’virtuel assistant’, men er usikker på hvad det dækker over. En virtuel assistent er en freelancer, der typisk arbejder remote. I praksis betyder dette, at personen udfører sit arbejde online, det vil sige over internettet, og derfor ikke har brug for at møde op og optage en kontor plads hos dig.

Freelanceren eller den virtuelle assistent hjælper dig med den type af arbejde, som du ikke selv har tid til i din virksomhed. Ja, tid til eller manglende lyst til. Typisk udfører den virtuelle assistent den type opgave, som sekretærer traditionelt har udført. Dette kan typisk være booking af møder, besvarelse af telefonopkald og mails, samt planlægning af aktiviteter og rejser.

Der findes dog også andre typer af virtuelle assistenter, som har et mere teknisk fokus i deres arbejde. Som eksempel på sådan en virtuel assistent kan nævnes den online freelancer, som udfører sit arbejde indenfor hjemmesider og online markedsføring, som derved kan hjælpe dig med at få større synlighed på nettet.

Sådan kommer du i gang med at arbejde med en virtuel assistent

Hvis du er kommet til den erkendelse, at du har brug for ekstra hjælp i din virksomhed til alt onlinearbejdet, så kan det være en god ide at høre dit netværk, om ikke de kender en virtuel assistent, som kan hjælpe dig. Hvis ikke dette er muligt, kan du dog også lave en hurtig søgning på Google og således få en ide om, hvilke bureauer eller freelancere og konsulenter på markedet arbejder som virtuelle assistenter.

Her kan vi ikke komme uden om at nævne hjemmesiden https://virtuelassistent.dk, hvor man har specialiseret sig i det tekniske arbejde i forbindelse med hjemmesider og online markedsføring. Her kan du blandt andet finde hjælp til at vedligeholde og opdatere din hjemmeside foruden at få hjælp til din online markedsføring.

For mange tekniske virtuelle assistenter har et bredt kendskab til hjemmesidesystemer så som WordPress foruden online markedsføring, som eksempelvis søgemaskineoptimering. Derudover kan du også være så heldig at finde en virtuel assistent, som også kan hjælpe dig med skriftarbejde, korrekturlæsning og endda oversættelse mellem dansk og engelsk.

Mulighederne er mange. Men hvad er fordelene ved at få en virtuel assistent? Fordelene er lige så mange som mulighederne. Den største fordel er nok, at du får en person, som elsker at lave de opgaver, som du hader.

I praksis betyder dette, at du kan give slip på de tekniske og administrative opgaver som for eksempel opdatering og vedligeholdelse af dine hjemmesider sammen med din online markedsføring. Det betyder, at du kan fokusere mere tid på dine egne kerneopgaver, som er dem, som du tjener dine penge på i din virksomhed.