Ønsker I et kosteffektivt printermiljø?

Mange virksomheder bruger nu til dags deres printere i forskellig udstrækning. De bruges hovedsageligt til at understøtte mange forretningskristiske funktioner. Der kan her være tale om et væld af forskellige aktiviteter og arbejdsprocesser lige fra udskrivning af fakturaer, bilag, sagsmapper, salgsdokumenter mv. Trods at printeren står som et vigtigt led i mange foretagende, er det typisk også en af de mest oversete punkter, når det kommer til optimeringer.

Aldrig se jer blinde på…

For mange virksomheder er der i dag et øget fokus på at have kosteffektive arbejdsprocesser. At gøre tingene billigere, bedre og hurtigere er blevet vigtige punkter på dagsordenen, men de bliver desværre ikke altid fuldt helt op til dørs.

Når det kommer til optimering, er det typisk tunge og ”direkte” værdiskabende arbejdsprocesser som bliver anset for at de vigtigste. Selvom det også er vigtigt at forbedre sin værdiskabende processer, er det ligeledes vigtigt ikke at glemme, og se sig blind på de andre punkter og processer af virksomheden.

Virksomheder og deres arbejdsprocesser udgøres hovedsageligt af et net af en række forskellige arbejdsprocesser og underliggende aktiviteter, som tilsammen udgør hovedaktiviteten. De små ting her kan have stor betydning for, hvordan kvaliteten af arbejdet ender med at blive.

Gamle ineffektive problemer

Ens printermiljø er typisk en af disse områder som desværre ikke er helt populære, når det kommer til optimering. Dog kan mindre optimeringer have store effekter hen over det langeløb. For eksempel, er der mange ældre og udaterede printere som har et stort og ikke kosteffektivt forbrug.

Der kan her være tale om forbrug af:

  • Blækpatroner
  • El og varme
  • Papir og antal print
  • Farvepatroner

En ringe eller ineffektiv printer kan her koste virksomheden over tid større summer penge, da de typisk forbruger flere blækpatroner, el til opvarmning mv. I nogle tilfælde kan en dårlig printer koste det samme i strøm, som flere computere kan, hvorfor det kan give god mening at undersøge ens printermiljø, særligt hvis I skal overholde budgetter.

For eksempel kan I opgradere eller udskifte jeres nuværende printer ud med en Epson inkjet printer, som er kendt for dets brug af banebrydende varmteknologi. Det at printeren bruger varmteknologi til opvarmning betyder, at den bruger mindre strøm til udskrivningsopgaverne. Herunder betyder det, at I på et årligt plan, vil have et betydelige mindre strømforbrug, når det kommer driftsomkostninger.

Afhængigt af hvor meget i printer og hvor ofte I printer, kan det være betydelige summer penge som I kan spare, og bruge på mere værdiskabende aktiviteter. Det kan derfor være meget strategisk for jer at gennemgå jeres nuværende printermiljø, da mange virksomheder, har det med at bruge udaterede og gamle printer i mange år, inden at de udskifter dem. Oplever I tekniske problemer med jeres printere, kan det også være et godt tidspunkt at udskifte dem på.