Rasmus Brohave samarbejde med Sundhedsstyrelsen - Aros Kommunikation

Stor succes med influencer i festmiljøkampagnen

I forbindelse med Sundhedsstyrelsens og Dansk Lives festmiljøkampagner ”Mindre Druk, Mere Fest” og ”Music Against Drugs” har vi i år for første gang gjort brug af en influencer til at formidle kampagnens budskab. Rasmus Brohave, Årets YouTuber 2016, tog en direkte dialog med den unge målgruppe om overdreven rus, hvorefter han lagde i alt tre videoer op på sin egen YouTube-kanal.

Strategien om at gøre brug af en influencer blev lagt på baggrund af ønsket om at nå målgruppen i øjenhøjde på en autentisk måde. Valget faldt på Rasmus Brohave, fordi han gennem sin egen YouTube-kanal har godt fat i den unge målgruppe, og fordi han har en evne til at komme i dialog med de unge og derigennem formidle kampagnens budskaber uden brug af løftede pegefingre.

Over 1,2 mio. viste minutter
Og strategien har vist sig at være helt rigtig. Med de tre videoer har vi opnået knap 300.000 organiske visninger, 56 % af seerne har set de 6-8 minutter lange videoer til ende, og mere end 10.200 teenagere har interageret med indholdet. Med i alt godt 1,2 mio. viste minutter har Sundhedsstyrelsen opnået en større eksponering i målgruppen end nogensinde før.

  • 300.000 organiske visninger

  • 56 % har set videoerne helt til ende

  • Over 10.200 teenagere har interageret med indholdet

Samarbejdet med Rasmus Brohave blev organiseret gennem SPLAY, der varetager ca. 100 danske influencers. Alexander Bredo, der er ansvarlig for indsatsen hos SPLAY Danmark, er positivt overrasket over den respons, kampagnen har fået:

- Det er en af de første gange, vi arbejder med så seriøst et budskab. De mange positive kommentarer og kampagnens generelle performance viser, at de unge er glade for seriøst indhold – faktisk har de været mere modtagelige end forventet. Det betyder, at vi vil arbejde mere med informativt indhold fremadrettet.

Alexander Bredo Kampagneansvarlig, SPLAY Danmark

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Hvis du klikker videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her.

Luk