Negative renter: Hvad er det? (og sådan undgår du dem)

Hvis du har en virksomhed, så har du også penge stående i banken. Disse penge er dog ikke længere gratis at have stående på grund af de negative renter. For virksomheder gælder det, at du betaler negative renter fra første krone i de fleste banker. For privatpersoner gælder det, at du betaler negative renter på alt over 100.000 kroner. Det kan dog variere fra bank til bank.

Kort fortalt er negative renter noget der gør, at du skal betale penge for at have penge stående i banken. Det er derfor en god idé at overveje, om du ikke skulle placere din virksomheds penge et sted, så du undgår disse renter. Det er selvfølgelig ikke muligt for alle virksomheder, da de skal bruge likviditet løbende. Har du dog en virksomhed med overskydende likviditet, så er denne artikel lige noget for dig.

 

Artiklen kan også læses af privatpersoner, der betaler negative renter. Som nævnt så betaler du sandsynligvis negative renter på alt indestående over 100.000 kroner.

 

Undgå de negative renter ved at investere

Ved at foretage din første investering igennem din virksomhed eller privat kan du undgå de negative renter. Dermed får du også muligheden for at få et positivt afkast på de investerede penge. Har du penge stående i banken, så er der en garanti for, at du kommer til at miste penge. Dette gælder naturligvis kun så længe, der er negative renter. Ved investering har du i det mindste mulighed for at få dine penge til at arbejde for dig.

 

Det er selvfølgelig ikke gratis at investere penge, da man skal betale kurtage. Kurtagen plejer dog at være en del mindre end de negative renter. Betaler du mere i kurtage end i negative renter, bør du undersøge muligheden for at skifte handelsplatform. Kurtagen afhænger altid af handelsplatformen, og hvilken kontotype du har på den pågældende platform.

 

Vi kommer ikke med specifikke anbefalinger til, hvor du kan placere dine penge. Vi kan dog fortælle dig, at der er følgende kategorier inden for investering (meget populære): aktier, obligationer, krypto og indeksfonde. Investering foregår på eget ansvar, og man skal aldrig investere mere, end hvad man kan tåle at tabe. Der er altid en risiko involveret med investering, uanset i hvad.

 

Undgå negative renter ved at skifte erhvervskonto

Det er ikke alle banker, hvor du skal betale negative renter, hvis du har penge stående. Dette gør sig også gældende for en erhvervskonto fra Dinero igennem Nykredit. Her kan du få en indlånsrente på 0% på de første 100.000 kroner. Dette er nærmest de samme vilkår, som de fleste private forbrugere får i deres bank. Det kan derfor sagtens betale sig at skifte erhvervskonto. Særligt om erhvervskontoen fra Dinero kan der nævnes, at denne kræver, at man er registreret i deres regnskabsprogram. Prisen på kontoen afhænger også af, hvilket abonnement du har hos dem.

 

Ønsker du ikke en konto hos Dinero (Nykredit), så kan du også kigge på Lunar. Her kan du få 0% i indlånsrente på de første 250.000 kroner. Du bør undersøge, hvad der bedst kan betale sig for dig.