Jams er inspirerende

Hvis man spiller musik, er der ikke noget federe end at dele sin kundskab med andre musikinteresserede. Især i form af jams – såsom den lige her. På den måde kan man lade sig inspirere af andre samt selv være inspirationskilde for andre.

Musik-branchen er ramt

Hvis der en branche, man kan snakke om, der har lidt under coronaens pludselige indtrængen, er det i den grad musikbranchen. Musikere lever for menneskers interesse og opbakning til b.la. koncerter. I tidens Danmark – og på det globale plan, for den sags skyld – foregår det meste at lytningerne på online tjenester. Dette gør, at musikere ikke tjener særlig mange penge, når folk lytter til deres musik. Førhen levede man af salget af Plader og CD’er, men dette er efterhånden en forældet måde at omfavne musikken på. De fleste finder det nemmere at åbne deres Spotify konto, og helt uden dårlig samvittighed lytte til det store arbejde, musikerne bag musikken, har lagt i det – velvidende at de ikke får mindre end 10 kroner pr. 1000 afspilninger. Når man stiller det op på den måde, er der ikke noget at sige til, at indtjeningen uden koncerter har været minimal det sidste lange stykke tid

Det gik godt indtil corona ramte

Det er helt utænkeligt, at man for blot et år siden har kunne stå i en kæmpe menneskeflok, helt sammenpressede, svedige og med skrålende munde, der sang med på alle de bedste numre fra yndlingskunstneren. Det er noget de fleste savner. Publikummet lige så meget som kunstneren. Især de store festivaler har kunne mærke corona, men heldigvis har den store skare af frivillige, og de mange mennesker, der med bevarelsen af gamle billetter, været med til at sikre festivalens overlevelse. Situationen var den, før pandemien, at musikbranchen faktisk var i vækst og var steget med 40 procent siden 2015, men så blev man ramt, og livescenen har været ikke-eksisterende siden da. Det er et ømt sted, da der skal være en stor kontrol over situation, før noget som koncerter igen kan være en realitet.

Man må opleve musik på alternative måder

Folk higer efter musik og live-oplevelser, så derfor måtte man være opfindsom. Mange online koncerter har været et fænomen det sidste års tid. På den måde kan man få en snert af, hvordan det var at være til en koncert. Men en ting er sikker, man savner nærværet, dopaminen og adrenalinen, når man står omringet af musikelskere, der deler samme passion som en selv. Det er bare noget andet at sidde foran en skærm og tænke sig til helhedsoplevelsen. Men når man ikke kan gøre noget, må man fortsætte med at støtte de steder, man kan.