Inspiration til at øge din produktivitet

Det er ikke for sjov, at folk siger, at du skal lægge telefonen fra dig, når du arbejder. Produktiviteten falder nemlig rigtig meget, hvis du har den ved siden af dig under arbejdet. Det er helt sikkert noget, du selv har lagt mærke til. Spørgsmålet er dog, hvordan du øger din produktivitet. Spørgsmålet gør sig specielt gældende i disse tider, hvor mange arbejder fra hjemmet og har familie og børn ved siden af sig hele tiden.

Prøv en timer

Der er rigtig mange måder, hvorpå man kan tvinge sig selv til at koncentrere sig selv. Du kan forsøge at sætte en timer til 25 minutter, hvorefter du arbejder koncentreret i disse 25 minutter. Herefter holder du en pause på 5 minutter, og så kører du 25 minutter igen. Sådan bliver du ved, indtil du har gjort det 4 gange. Herefter kan du tage en længere pause. Fordelen ved at anvende denne metode er, at du tvinger dig til at arbejde meget koncentreret i relativ kort tid. Din hjerne ved godt, at det snart er ovre, og der er udsigt til en pause. Du kender det måske allerede, hvor du begynder at læse hurtigere, når du er ved at nærme dig slutningen på en bog – eller når du næsten har fri, hvor du arbejder endnu hurtigere. Det samme gør sig gældende her.

 

Ovenstående metode er ikke noget, vi har fundet på. Nej, det hedder faktisk Pomodoro og er en metode, mange studerende bruger, når de skal læse op til eksamen. Det fungerer meget godt, og der findes en del hjemmesider og apps, så du ikke skal sidde manuelt med din egen timer på telefonen. Prøv det ud, det virker meget godt.

Sørg for at gøre hverdagen nemmere

Hvis det er nemt at gøre ting, så er det også nemt at få dem gjort. Det siger lidt sig selv, men man skal sørge for at omgivelserne er gode. Et meget godt eksempel er dit skrivebord. Hvis du har siddet og arbejdet i stuen og du kommer ind på kontoret, så skal du til at tilslutte 10 forskellige kabler til din bærbare computer for at være i gang igen. Det er irriterende, og du glemmer allerede, hvad du skulle.

 

Problemet kan nemt løses med en docking station, hvor du blot skal indsætte ét kabel (typisk USB-C eller ThunderBolt) – så spiller det hele. Det kræver dog, at du har en computer til docking station. Med dette mener vi, at den skal understøtte en docking station.

 

Hvis din computer allerede understøtter docking stations, og du ikke har en – så er det en god idé at kigge på forskellige med henblik på at finde den bedste docking station til dine behov. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man køber docking stations.