Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Der findes mere end 20 forskellige a-kasser i Danmark, hvorfor vi godt forstår, hvis du er lidt forvirret i forhold til, hvilken a-kasse du skal vælge. Heldigvis er hjælpen nær. I artiklen her kommer vi nemlig ind på de forhold, du bør overveje, når du skal vælge din a-kasse.

Et medlemskab i en a-kasse er dit økonomiske sikkerhedsnet, i tilfælde af at du på et tidspunkt skulle være så uheldig at blive ledig.

Som a-kasse-medlem vil du nemlig – såfremt du imødekommer de på området gældende forpligtelser – kunne få dagpenge i løbet af din ledighedsperiode, såfremt denne ikke overstiger to år.

Der findes mere end 20 forskellige a-kasser i Danmark, og der er naturligvis forskel på, hvad de tilbyder deres medlemmer, men noget, der ikke varierer fra a-kasse til a-kasse er dagpengesatsen, som er statsbestemt og -reguleret. Med andre ord betyder det, at du får det samme udbetalt i dagpenge, uanset hvilken a-kasse du tilmelder dig.

Dagpengesatsen er derfor ikke et forhold, du bør overveje i forbindelse med valg af a-kasse. Der er til gengæld en række andre forhold, du med fordel kan overveje, hvis du vil øge chancerne for at vælge den – for dig – rette a-kasse. Disse kommer herunder.

Prisen

Alle a-kasser fungerer således, at du man betaler et månedligt kontingent for at være medlem. De forskellige a-kasser kører med forskellige priser. Hvis det eneste vigtige for dig i forhold til en a-kasse er at få et økonomisk sikkerhedsnet, anbefaler vi, at du bare går med den billigste.

Hos A-kasse-guiden.dk finder du en oversigt over de bedste a-kasser i Danmark, og her kan du lynhurtigt udpege den a-kasse, der på nuværende tidspunkt byder på det laveste kontingent: https://a-kasse-guiden.dk/

Medlemsfordele

Næsten alle a-kasser byder på en række medlemsfordele; nogle flere end andre. Hvis du gør dit hjemmearbejde og besøger a-kasse-guiden.dk, vil du kunne opnå indsigt i, hvilke medlemsfordele de forskellige a-kasser byder på.

Dette hjemmearbejde vil uden tvivl føre til, at du bliver bevidst om, hvorvidt nogle af a-kasserne byder på medlemsfordele der er særligt interessante for dig.

Har du brug for fagspecifik rådgivning

Foruden at være et økonomisk sikkerhedsnet i tilfælde af ledighed byder a-kasserne også på fine rådgivningsmuligheder i forhold til en række arbejdsrelaterede områder.

Hvis du har planer om at benytte dig meget af disse rådgivningsmuligheder og ønsker fagspecifik rådgivning, vil det formentlig give god mening for dig at tilmelde dig en a-kasse med speciale i netop dit fagområde.

Held og lykke med valget

Vi håber, at du nu føler dig godt klædt på til at vælge den rette a-kasse. Hvis du har brug for endnu mere rådgivning, anbefaler vi, at du visiterer a-kasse-guiden.dk, hvor du – foruden overskuelige oversigter over de bedste a-kasser og fagforeninger – finder anmeldelser af alle danske a-kasser.