Grundlæggende om renovering af hjemmet: Stilarter og design

Når du skal renovere dit hjem, er der mange faktorer, du skal tage hensyn til. Hvilken stil vil du have? Hvilket design vil passe bedst til dine behov? Hvor meget har du råd til at bruge? I dette blogindlæg giver vi dig et lynkursus i alt, hvad der vedrører renovering, lige fra de bedste stilarter og designs til tips til budgettering. Til sidst vil du have en bedre idé om, hvilken vej du vil gå i dit eget renoveringsprojekt.

Stilarter for boligrenovering

Der er uendelige muligheder, når det drejer sig om at renovere dit hjem. Men hvis du føler dig overvældet, skal du ikke bekymre dig – vi er her for at hjælpe dig. Her er nogle populære boligrenoveringsstile, der kan hjælpe dig i gang:

Moderne:

Slanke linjer, minimalistisk design og fokus på funktion frem for form. Hvis du ønsker et moderne rum, der er let at passe, er dette stilen for dig. Besøg flowstudio.dk og lav din forespørgsel.

Rustik:

Udsatte bjælker, stenarbejde og naturlige overflader, der minder om livet på landet. Hvis du elsker det udendørs og ønsker at bringe følelsen af naturen ind i dit hjem, skal du vælge rustik. 

Traditionel:

Elegante lister, klassiske møbler og et generelt tidløst look. Hvis du foretrækker klassisk skønhed og en indretning, der aldrig går af mode, skal du vælge traditionelt design. 

Kystnær:

Lyse farver, nautiske accenter og lyse rum, der minder om livet ved havet. Hvis du længes efter solskinsdage og havbrise, skal du bringe kysten ind i dit hjem med denne stil. 

Renovering af design

Nu hvor du har besluttet dig for en stil, er det tid til at bestemme den bedste indretning af dit rum. Det vigtigste er at finde ud af, hvad der vil fungere bedst til DINE behov – det er trods alt dig, der skal bo i det rum! Her er nogle almindelige design til boligrenovering, som du kan vælge imellem: 

Åbent koncept

Store åbne rum, der flyder fra det ene rum til det andet. Perfekt til underholdning eller til familier, der gerne vil kunne holde øje med de små, mens de er i et andet rum. 

Galley-køkken

To parallelle bordplader med en gangbro imellem – typisk set i ældre huse eller lejlighedskøkkener. Indeholder ofte over- og underskabe på hver side for rigelig opbevaringsplads. 

L-formet køkken

En bordplade løber langs den ene væg med en anden vinkelret bordplade, der danner en L-form. Denne type layout er fantastisk til optimering af hjørneplads og kan rumme en ø i midten. 

U-formet køkken

Ligesom et L-formet køkken, men med ekstra bordpladeplads på den ene side eller i midten – ideelt, hvis du har en stor familie eller elsker at underholde. 

Budgettering til dit Home Reno Project

Når du har besluttet dig for en stil og et design, er det tid til at begynde at tænke på budgettering af dit projekt. Det første skridt er at finde ud af, hvor mange penge du realistisk set har råd til at bruge – glem ikke at lade lidt plads til uventede udgifter, hvis der skulle dukke uventede udgifter op! Derefter skal du lave en liste over prioriteter; hvad er det, du skal have, og hvad er det, du skal lave, i forhold til, at få det du gerne vil have? Endelig skal du begynde at købe ind efter materialer og arbejdskraft, så du kan få en idé om, hvor meget det hele kommer til at koste. Når du har regnet alt det ud, er det tid til at begynde at planlægge din perfekte boligrenovering! 

Konklusion

Planlægning af en boligrenovering kan føles skræmmende i starten – der er bare så mange beslutninger at træffe! Men bare rolig, vi er her for at hjælpe dig gennem processen med vores lynkursus i grundlæggende ting om boligrenovering. Fra de bedste stilarter og designs til budgettips – ved slutningen af dette indlæg vil DU være ekspert i alt, hvad der vedrører boligrenovering!