FIND DE BEDSTE DIFFUSERE PÅ MARKEDET OG VÆLG DEN RIGTIGE

Der er hundreder af essentielle olie diffusere, du kan vælge imellem, og koster alt fra $ 10 til $ 100 eller mere. Vi talte med en ekspert til at guide dig gennem købsprocessen, så du kan vælge den rigtige æteriske olie diffusor til dig.

Hvad er en æterisk olie diffuser?

Diffusion af æteriske olier eller frigivelse gennem luften er en af ​​de mest populære måder at bruge æteriske olier på. Diffuseren er en elektrisk enhed, der spreder den æteriske olie efter eget valg i hele dit værelse eller i dit hus i den tid, du vælger. Det skaber en meget indbydende duft og er sikker – så længe den bruges korrekt.

 

Den mest populære type

Jan Larsen, ekspert i æteriske olier i Danmark, og forfatteren af ​​æteriske olier hver dag: Ritualer og retsmidler mod helbredelse, lykke og skønhed anbefaler at bruge en ultralydsspreder. “Disse kommer i alle prisklasser, er lette at rengøre og går normalt ikke i stykker.” Denne type diffusor bruger elektroniske frekvenser til at vibrere hurtigt – hvilket skaber en effekt som kogende vand, men uden varmen. Vibrationerne nedbryder de æteriske olier i små mikropartikler, som derefter spredes i luften som en fin tåge.

 

Foretrækker du en stærkere duft?

Hvis du vil have en stærkere duft fra dine olier, kan du i stedet vælge en forstøvningsdiffuser. Denne type diffuser fordamper olien, inden den frigives i en tåge. ”Brug en forstøvningsdiffuser, hvis du kan lide en mere intens aroma, og især hvis du kan lide citrusolier,” siger Larsen. “Disse kan være 400 kr og derover og er meget skrøbelige, da de er lavet af glas og kræver mere rengøring for at forhindre tilstopning.” Tjek disse 7 æteriske olier for en god nats søvn.

Undgå varme

Med så mange forskellige diffusorer på markedet er det let at gå vild, når du vælger en til dit hjem. “Undgå dampdiffusorer, ultralydsdiffusere eller varmepladediffusorer, da disse opvarmer olierne og forstyrrer deres sarte kemi,” siger Larsen. “Varme gør dine æteriske olier mindre effektive, og i sidste ende bliver du nødt til at bruge mere for at få resultater.”

Egenskaber ved en god diffuser

Vær ikke opmærksom på prisen: Du vil sikre dig, at din diffusor er let at rengøre og har en indbygget timer, der giver dig mulighed for at frigive den rigtige mængde olie. Tidsforøgelserne kan køre i en time eller mere, og de kan have mulighed for at cykle i f.eks. 10 minutter og derefter cykle ud i 10 minutter. ”En god diffusor spreder nok aroma til at dufte et rum på under 30 minutter,” siger Larsen. “Derefter kan du blive overeksponeret og irritere vejrtrækninger.” Her er 30 geniale anvendelser til æteriske olier i dit hus.

 

Sandheden om bildiffuserer

Overvejer du at købe en bildiffusor? Larsen fraråder det. Hvis du vil nyde æteriske olier hele dagen, skal du lægge dem “på din krop, ikke i din bil. I din bil opfanger de giftige parfume kaldet ‘ny billuft’ eller afgas fra syntetiske materialer og øger deres skadelige virkninger. ”