Er du arbejdsløs? Sådan kommer du tilbage på arbejdsmarkedet

Er du arbejdsløs? Det kan være en lang, hård proces at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Både i forhold til at finde sig et job og bagefter indfinde sig i de rutiner, som en hverdag med et fast arbejde kræver. Heldigvis er der ting, som du kan gøre, mens du går ledig, som både kan speede denne proces op og gøre den så behagelig for dig som muligt.

Hvad er dit mål?

Første og fremmest er det en god ide, hvis du sætter dig ned og finder ud af, hvad du drømmer om. Hvad er dit mål for dig selv i en arbejdssammenhæng? Når du har fået tydeliggjort, hvad dit mål er, ved du også, hvad du skal stile hen i mod. Her kan du sætte dig nogle delmål. På den måde bliver processen mere overskuelig.

At du selv er blevet afklaret omkring, hvad dine drømme og ambitioner for din karriere er, vil en eventuelt kommende chef også kunne mærke til en jobsamtale. Hvis du kan argumentere for, at jobbet er et godt skridt på vejen hen mod de karrieremål, som du brænder for, vil du helt sikkert have en udstråling, der viser, at du brænder for jobbet, hvilket en arbejdsgiver vil kunne mærke.

Få nye kompetencer og styrk dit cv

At du går ledig betyder ikke, at du ikke behøver at lave noget. Du kan med stor fordel bruge tiden på at få nye kompetencer og styrke dit cv.

I forhold til dit karrieremål er der så nogle kompentencer, som du mangler? Hvordan kan du tilegne dig dem? At bruge tiden fornuftigt på at styrke dit cv vil også vise en arbejdsgiver, at du ikke lægger på den lade sig, men at du ønsker at forberede dig, og at du hele tiden arbejder på at blive bedre til dit fag eller profession.

En måde du kan tilegne dig disse kompetencer på er gennem et 7 ugers kurser for ledige. Som ledig kan du nemlig få betalt kurser og uddannelse af enten din a-kasse eller dit jobcenter. Der findes forskellige kurser alt efter hvilken arbejds- og uddannelsesmæssige baggrund du har. Kurserne optimerer dit cv og er et stort skridt på vejen tilbage til arbejdsmarkedet.

At søge job handler om et godt cv, men mange gange handler det også om gode forbindelser og et godt netværk. Træk på alle du kender – både familie, venner og tidligere kollegaer. Så skal det nok snart lykkedes for dig.