Er det sikkert at bruge et VPN i virksomheden?

Hvis du står i en situation hvor du vil til at bruge en VPN-tjeneste er et naturligt spørgsmål, som du højst sandsynligt vil sidde tilbage med naturligvis om det er sikkert at gøre brug af et VPN. Den gode nyhed er dog, at VPN-tjenester som regel altid er fuldstændigt sikre at bruge. Et VPN er designet til at hjælpe dig med at holde din information sikker og at forebygge unødvendig internet eksponering. Det kan godt være, at du tror på at din internetudbyder holder din data sikker, men du er specielt meget udsat for at kunne blive havet når du bruger et offentlige WI-FI. Hvis du gerne vil vide hvordan du kan beskytte dig når du er online, så kan et VPN være et godt værktøj. Siden internet sikkerhed og privatliv ikke er garanteret, bør du bruge din heldige frihed til at købe et VPN og beholde din information privat og sikker.

 

Når du vælger et VPN, skal du lede efter noget der passer bedst til dine behov. F.eks. er nogle VPN-tjenester hurtigere end andre, mens andre udbydere prioriterer at have et bredt udvalg af forskellige servere at vælge imellem. Hvis det at streame film og serier gennem Netflix og Hulu er det vigtigste for dig, så bør du overveje at vælge et velkendt VPN som f.eks. NordVPN eller lignende. Hvis du er mere interesseret i et VPN som måske er lidt langsommere, og har et mindre udvalg af serveres, men så til gengæld giver den absolut bedste sikkerhed, så skal du lede efter et VPN med en skarp krypteringssoftware der skjuler din IP-adresse.

 

Husk at tænke på om VPN’et har en ”no logging policy” og tjek hvilken lande klienten registeres i. Den sidste ting du vil have for en VPN-klient er at de sælger dine data til et andet firma. Heldigvis er VPN’s lovlige i Danmark, og det at bruge et kan beskytte dit privatliv.

 

Hvor er VPN’s ulovlige?

 

Der er flere forskellige lande hvor VPN’s er ulovlige. Det gælder blandt andet Belarus, Kina, Rusland, Irak, Nordkorea, og de Emiratiske stater. De har forbudt VPN’s og kører generelt med meget strenge internet censor love. Selvom det er ulovligt at bruge et VPN i disse lande, er der mange andre lande der dog tilbyder VPN’s.

 

Virksomheder og private organisationer bruger meget VPN’s for at give deres ansatte og teams et sikkert netværk. Grunden til at nogle lande har valgt at banne VPN’s er at nogle folk begyndte at regne ud, at man kan bruge dem til at foretage sig ulovlige ting. Du kan dog også bruge et VPN til et have af masse helt lovlige ting, hvor du bare bruger VPN’et for din egen sikkerhedsskyld og for at forblive anonym når du bruger internettet. De fleste regeringer bruger også VPN’s for at holde deres netværk sikre.