Derfor skal du betragte din business som en investering

Aktier er en svær opgave at få helt styr på. Der er mange forskellige faktorer der skal tænkes over, før man vælger at investere sine penge i en virksomhed.

Der er mange der vælger at starte sin interesse i aktier, hvis man er træt af, at have en lav rente på deres opsparingskonto. Hvis man er ude efter at tjene hurtige penge på aktier, er man desværre det forkerte sted.

Aktier er set som et langsigtet projekt, der vil give afkast efter nogle år, hvis man altså investere dem rigtigt. Det vil også sige, at jo længere man holder på sine aktier, desto større kan afkastet blive. I denne artikel vil der blive gået i dybden med hvordan man kan betragte sin business som en investering.

Hvad gør man som nybegynder?

Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Når man starter med at investere i aktier som ny, så kan det være skræmmende at smide penge efter noget, man ikke helt har styr på. Man skal aldrig investere i penge, man ikke kan tåle at tabe, hvilket er enhver investors første regel. Der findes aktier for nybegyndere, som kan være den mere sikre vej.

Disse aktier er hvad man kalder langtidsholdbare aktier, hvilket der vil bliver snakket om senere. Det er sikre aktier I den form at man holder dem i lang tid, hvor man bliver ved med at investere i dem, måned efter måned. De vil derefter udbetale renters renter og efter 20-30 år vil man have et stort udbytte af den investering man har gjort sig.

Hvad er en ETF?

ETF er en forkortelse for ”Exchange Traded Fund”. Det betyder på dansk ”Børsnoteret fond”. ETF-investering følger et bestemt marked eller indeks.

Hvis man har investeret i en ETF kan man derfor forvente afkast alt efter, hvor stort et afkast der kommer fra det bestemte marked, som ETF´en følger. ETF´er det mest populære valg blandt folk, der er ude efter at have en langsigtet, passiv inkomst.

Der er bevist at 9 ud af 10 investorer aldrig slår markedet, hvilket betyder at de ikke få en større inkomst fra deres investering, end hvis man bare havde investeret i markedet selv. Når det kommer til hvilke ETF´er man skal investere i, er der mange der kan bruges. Det kommer helt an på, hvad man finder interessant og føler vil give den største inkomst.