De største gebyrer i en ny virksomhed

Det kan være rimelig skræmmende at starte en ny virksomhed, hvis man tænker på alle de gebyrer, der er forbundet med den proces. I dette skriv gennemgår vi gebyrerne, du skal være særlig opmærksom på – i kronologisk rækkefølge. Du kan derfor dobbelttjekke, om du har overvejet alle former for gebyrer.

Stiftelse af virksomheden

For at stifte en virksomhed, skal du som udgangspunkt have 40.000 kroner liggende (til et ApS, anpartsselskab). Dette er dog ikke et gebyr, og det vil ikke blive behandlet som et. Når du stifter en virksomhed, skal du have en bank, revisor eller advokat til at underskrive, at du har overført pengene til en bankkonto, der tilhører din virksomhed. Problemet med dette er dog, at det næsten kun er advokat, der vil gøre dette – og det koster omkring 2.000 til 3.000 kroner.

 

Advokaterne udarbejder også de nødvendige dokumenter for dig, men der er ikke meget at spare ved at gøre det selv. Udarbejder du selv dokumenterne, så koster det dig alligevel 1.000 kroner bare for godkendelsen af kapital. Det kan derfor næsten ikke betale sig.

Erhvervskonto

Danske virksomheder skal have en erhvervskonto (også kaldet firmakonto) som NemKonto. Problemet er bare, at det ikke er alle bankerne, der vil have alle virksomheder som kunder. Et andet problem er, at gebyrerne for oprettelse er ekstremt høje. Dette prøver en hjemmeside at gøre op med ved at finde den billigste erhvervskonto til danske virksomheder og selskaber.

 

For at give et eksempel på hvor dyrt det kan være, så tager mange banker omkring 2.000 kroner bare for oprettelsen. Derefter skal du også betale månedlige gebyrer for selve kontoen, månedlige gebyrer for kortet og en masse andre gebyrer. Du kender sikkert de “andre gebyrer” fra din bank, du har privat. Her kan du komme til at betale for overførsler, straksoverførsler og meget andet.

 

Den danske bank Lunar har prøvet at lave en løsning, der passer til de fleste. De har nemlig lavet gennemsigtige priser, og du ved, hvad du betaler for og får. Hvis du vil vide mere om Lunar, kan du læse en anmeldelse af Lunar.

Forsikring

Dette er ikke et gebyr, men det er nok vigtigt at tage med alligevel. Der er en lovpligtig forsikring, du skal have til din virksomhed. Dette gælder også, hvis du ikke har nogen ansatte. Mange ved det ikke, men du kan hurtigt komme op på 1.000 kroner om året for denne forsikring.

 

Du kan bede forskellige forsikringsselskaber om et tilbud, og hvis du har et holdingselskab, kan det være en god idé at få dit drift og holding på samme police, så du ikke betaler dobbelt for din forsikring.

 

Vi håber, at du er blevet klogere på forskellige gebyrer, der kan være i forbindelse med start af virksomhed.