Kunde

SEGES, Landbrug & Fødevarer

Opgave

Fremtidssikring af landbrugsproduktion via effektiv kombination af data og viden

Produkt

Brugerundersøgelse, personaer, analyse, strategi

”Effektiv kombination af data og viden, der bidrager til fremtidssikring af landbrugsproduktion.” Sådan lød opdraget fra SEGES, Landbrug & Fødevarer til et projekt, vi gennemførte i foråret 2018, med det formål at omsætte indsigt til en værdiskabende formidlingsstrategi.

Kompetent viden og brugbare data har organisationen i overflod, men hvordan skal det formidles mest effektivt, så landmanden kan bruge det til at optimere sin bedrift?

En travl hverdag og informations-overload fra mange forskellige interessenter er det afgørende kodeord, når man taler dansk landbrugsproduktion. Det har vi selv fået syn for sagen for, gennem de gårdbesøg, der har været en afgørende del af indsigtsarbejdet.

Baseret på feltstudier og kvalitative interviews har vi defineret tre personaer som styringsværktøj for kommunikationen, så den kan blive så vedkommende som muligt. I arbejdet indgår der desuden oversigter over de videnskilder og værktøjer, landmanden fortrækker samt cases på, hvordan viden kan konverteres til handling.

Med afsæt i vores nyopnåede viden har vi foretaget en desktop analyse af SEGES’ eksisterende kommunikation og udarbejdet informationsstrategi samt koncept for fremtidig formidling. Alt sammen præsenteret gennem oplæg og øvelser på en workshop.

Iført røjsere og praktisk tøj har vi – ud over at få genopfrisket vores malkeskills og landmandslingo – fået bekræftet hvor afgørende et grundigt indsigtsarbejde er for en stærk kommunikationsstrategi. I dette tilfælde hjulpet godt på vej af dygtige samarbejdspartnere ved SEGES og imødekommende landmænd, dyrlæger og rådgivere.

Line 9 - Aros Kommunikation
"Er du interesseret i at høre mere? Kontakt mig for en uforpligtende snak."
Line Berg-Stærk Sektionschef, strategisk komm.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Hvis du klikker videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her.

Luk