Kunde

Horsens Kommune 

Opgave

Information om affaldsrelaterede emner, såsom sortering, storskrald, knude på posen, deponi, farligt affald osv.  

Produkt

Koncept for affaldsrelateret kommunikation

Sorter mig vel

Horsens Kommune gør en stor indsats for at hjælpe sine borgere med korrekt affaldshåndtering og sortering.

Vi har lavet konceptet Waste Well – på dansk Sorter mig vel. Hele konceptet bygger på enkle illustrationer, som viser den korrekte måde at håndtere og sortere affald på. Illustrationerne suppleres af en let tekst på både dansk og engelsk, men det er vigtigt for konceptet, at hovedbudskaberne kan forstås uden at teksten skal læses.

Samarbejdet mellem Horsens Kommune og Aros Kommunikation startede med en kampagne til kommunens kollegier. På kollegierne er en stor andel af beboerne udenlandske studerende, som ikke kender til danske normer for affaldssortering. Materialet skulle derfor være iøjefaldende og let at afkode.

Sorter mig vel-kampagnen blev hurtigt populær, og den er sidenhen blevet brugt til mange forskellige typer af affaldsrelateret kommunikation:

  • Informationspakker udsendt digitalt og husstandsomdelt til forskellige husstandstyper med forskellige skraldesystemer
  • Informationskampagner med outdoorelementer og lokal annoncering med forskellige fokusområder; bind knude på posen, storskrald, sortering af hård og blød plast osv.
  • Infografik til kommunens nye affaldsplan
  • Illustrationer og information om kommunens nye miljøkasser til farligt affald

Sorter mig vel-konceptet er blevet paraply for al affaldsrelateret kommunikation i Horsens Kommune, og der kommer forsat nye indsatser til i kampen for bedre håndtering og sortering af affald.

Heidi 7 - Aros Kommunikation
"Har du brug for hjælp til en PR-strategi, der virker? Kontakt mig for en snak om jeres ønsker og behov."
Heidi Bonnet Jensen Senior Konsulent

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Hvis du klikker videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her.

Luk