Kunde

Geia Food

Opgave

At bringe fødevareleverandør på forkant med CSR-rapportering

Produkt

12 siders CSR-rapport

Fra regnskabsåret 2018 skal alle danske virksomheder over en vis størrelse leve op til skærpede lovkrav om CSR-rapportering.

Det står i årsregnskabsloven. Mange af de store virksomheder har dog udgivet særlige ansvarlighedsrapporter i en del år, og mange af disse CSR-rapporter er blevet et vigtigt kommunikationsværktøj i virksomhedernes arbejde med deres samlede omdømme.

Men for andre virksomheder er ansvarlighedsrapporteringen en ny og ofte svær disciplin. For hvis al ens vågne arbejdstid handler om at finde gode varer og kunder at sælge dem til – ja, så kan det godt være en uoverskuelig opgave at rapportere om menneskerettigheder, sociale forhold, miljø og klima oven i.

Den danske fødevarevirksomhed Geia Food ville ikke vente. Firmaet udvikler fødevarekoncepter og skaffer varer fra hele verden til især nordiske detailkæder. Netop de store dagligvarekæder er mere og mere optagede af ansvarlighed. De er gået forrest på mange områder - og stiller derfor også flere krav til leverandører som Geia Food.

”Vore kunder er den skandinaviske detailhandel, og deres kunder er de skandinaviske forbrugere. Og for forbrugerne er tillid afgørende, når de vælger indkøbssted. Derfor er ansvarlighed vigtigt for os såvel som for vore kunder – og det stiller krav til os om at kunne rapportere troværdigt om vores arbejde med CSR,” siger CEO Claus Ravnsbo, Geia Food.

Han lægger ikke skjul på, at CSR-rapportering var en ny og uvant disciplin for fødevarevirksomheden. Men da samarbejdet med Aros Kommunikation først kom i gang, viste det sig, at Geia Food gemte på masser af gode cases om både fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, miljø og økologi.

Så det endte med en 12 sider lang, firefarvet rapport, der endda sætter Geia Foods’ CSR-indsats i perspektiv i forhold til fire af FN’s i alt 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Og som bragte Geia Food på forkant med CSR-kravet – et helt år før deadline.

Se rapporten her

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Hvis du klikker videre, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her.

Luk